Metoda Points of You™

Este vorba despre puncte de vedere diferite!

Cum se întâmplă magia? Cum funcționează?
Explorăm puncte de vedere diferite - asta facem aici la Points!

Privitor la orice persoană, obiect, situație sau opinie experimentată, există nenumărate puncte de vedere. Adevărata provocare este să reușești să vezi diverse puncte de vedere, altele decât cele pe care le știi deja, să vezi lucrurile din altă perspectivă. Schimbarea începe, de obicei, când suntem pregătiți să vedem lucrurile din alt punct de vedere. Abilitatea de a face acest lucru este o parte importantă a procesului de dezvoltare atât personal, profesional, cât și organizațional.

Una dintre pietrele de temelie ale Points of YouT™ este integrarea părții drepte a creierului, care este responsabilă de controlul emoțiilor și a intuiției, cu partea stângă a creierului, care este responsabilă de analiză și logică. Această combinație strategică este atinsă privind o imagine, care atinge partea creativă a creierului și un cuvânt, care activează partea analitică a sa. Metoda noastră exploatează această fereastră specială, creată de stimulii simultani, care crează o luptă între emoțional și logică, blocând, pentru un moment, vigilentele sisteme de apărare ale conștientului uman. Această confuzie intenționată permite, cu ajutorul unui proces potrivit, eliberarea de partern-urile mentale permite și accesul altor puncte de vedere să se furișeze în conștientul nostru. La sfârșitul procesului, am fost expuși și am acumulat opțiuni care nu se regăsesc în rutina noastră zilnică, cărora nu le-am fi permis să apară pe radarul nostru, deschizându-ne mai multe variante de a acționa, care să ne clintească din locul în care ne înțepenisem.

Instrumentele noastre se bazează pe legăturile asociative dintre o fotografie, un cuvânt și situația pe care alegem să o explorăm.
Fiecare imagine Points of You™ a fost aleasă cu grijă, bazându-se doar pe dorința dezvoltatorilor de a prezenta subiectul prin intermediul unui element vizual care este legat de tema într-un mod subtil, pentru a maximiza stimularea emoției și a gândirii raționale. 

Metoda este dezvoltată într-un mod care amintește de o undă sinusoidală, în care la început suntem deschiși și expuși la cât mai multe puncte de vedere asupra unui subiect anume al vieții noastre, pe care vrem să-l aprofundăm. Acest subiect poate fi relația de cuplu, relația cu copiii, cariera, sănătatea sau orice alt subiect care ne supără sau de care suntem îngrijorați și asupra căruia avem de luat o decizie. După ce am reușit să ne extindem punctul de vedere, procesul ne îndeamnă să alegem, din toate opțiunile noi apărute în timpul acestuia, pe aceea care este cea mai potrivită pentru noi și să planificăm acțiunile următoare, care să ne aducă progresul în atingerea obiectivului propus.

Toate instrumentele și programele noastre de certificare se bazează pe aceste 4 etape ale metodei Points of You™:

pauza

Pauza

Pauza ne permite să expirăm și să ne privim viața degajați. Pauza este o etapă necesară și de bază, pentru a sparge tiparele gândirii și funcționalitatea noastră cu caracter automatizat ale rutinei zilnice.

 
extindere

Extindere

Fiecare situație prezintă nenumărate puncte de vedere. Provocarea este aceea de a observa viața din altă perspectivă. În această etapă scotocim necunoscutul interior, fără a avea vreo idee despre unde vom ajunge.

 
focus

Focus

După examinarea tuturor punctelor de vedere apărute, ne focusăm pe perspectivele relevante pentru noi. Prin intermediul întrebărilor, ne clarificăm care dintre opțiunile apărute în proces par potrivite individualității și ritmului nostru interior.

 
actiune

Actiune

Aceasta este etapa în care trecem de la potențial la concret. Ne trasăm un plan de acțiune, o listă de atribuții, care să conțină acțiuni măsurabile (când, cum, unde), menite să ne conducă către realizarea viziunii rezultată din proces.

 
 
Pause
Calling
Focus
Doing