Diana Simona Raceala

Cine sunt eu?
Caut de mult timp. Caut o explicatie. Caut mai multe explicatii. Ma caut pe mine. Cine sunt? De unde vin? De ce am venit aici? Ce am de facut? Da, sunt intrebari pe care multi dintre noi si le-au adresat. O parte, poate, au gasit raspunsul. O parte mai cauta. O parte au renuntat si lasa viata sa curga. O parte au schimbat cursul curgerii vietii, au reusit.
Ne nastem (venim intr-o familie), ne transformam in adulti, trecem prin diferite experiente, infruntam dificultati, ne casatorim, ne despartim, imbatranim si, dupa atatea eforturi, totul se transforma… O inlantuire de zile, de experiente, de intrebari, de raspunsuri… In cautarile mele am intalnit oameni frumosi care mi-au devenit mentori in diferite etape ale vietii mele.
Si, atunci cand vrei din tot sufletul ceva, Universul te sprijina si iti trimite in cale oamenii potriviti. Si mi-a trimis cei mai buni mentori. Experienta de viata impletita armonios cu workshopurile la care am participat, formarile pe care le-am urmat, cursurile de spiritualitate si cele concrete, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner (Consilier Integrativ NLP), Speaker Mastery, Self Mastery, Speaker Elite, Persuasion Elite, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Consilier Vocational, creativitatea nativa si dezvoltata mult pe parcursul vietii mi-au demonstrat ca ceea ce citesc, invat, ascult reflecta adevarul doar in urma experientei mele. Altfel, ramane doar un ADEVAR.
Pentru cei interesati de diplome, insirui cateva mai jos, dintre cele care chiar mi-au schimbat viata in bine:

 • Facultatea de Psihologie;
 • Master in Management Organizational si al Resurselor Umane;
 • NLP Practitioner si NLP Master Practitioner (Consilier Integrativ NLP);
 • Bootcamp University – Speaker Mastery si Self Mastery;
 • Speaker Elite;
 • Persuasion Elite;
 • Sunt facilitator pentru programele Speaker Eite si Persuasion Elite sub brandul Andy Szekey;
 • Certificare POINTS OF YOU PRACTITIONER, acreditare Points of You (instrumente creative pentru training, coaching si dezvoltare personala);
 • Sunt psihoterapeut in formare la IRPI, psihoterapie integrativa.

Am lucrat in industria asigurarilor timp de peste 12 ani. Am inceput ca asistent manager, referent resurse umane, inspector resurse umane, sef serviciu resurse umane, director resurse umane, manager proiect. Atestatele si cursurile din mediul corporatist le pastrez in arhiva mea.
Din multitudinea de practici spirituale invatate si experimentate pe mine/ cu mine, cateva imi sunt tare dragi si le folosesc cu precadere in viata mea cat si ca ajutor atunci cand mi se solicita.

 • Reiki Usui/ nivel maestru
 • Karuna Reiki/ nivel maestru

Cateva dintre competentele obtinute de-a lungul timpului: Principiile antrenamentului fizic si mental, Harta mentala, Niveluri neurologice, Identificarea valorilor personale, Misiunea personala, Iesirea din zona de confort, Comunicare, Structurarea unei prezentari, Abilitati de storytelling, Metodologii de pregatire a speech-urilor, Cadrarea proceselor de grup, Armonizarea energiilor arhetipale in context de training, Limbajul non verbal flexibil, Coaching individual punctual pentru participantii la training, Aptitudini avansate in determinarea, utilizarea si modificarea structurii experientei subiective pentru el insusi si pentru ceilalti, Metafora – instrument holistic, Art terapie pentru minte-inima-corp.
Iubesc natura, plimbarile, calatoriile, cred in semne si in “Conversatii” cu Universul, am o intuitie buna, sunt colorata si la propriu si la figurat.
Cine sunt eu? Inca mai caut, investesc timp, resurse si stiu ca merita fiecare clipa. Tu stii cine esti?

Diana Simona Raceala
0736.430.136
Consilier Integrativ TM (acreditare ARONLP si IANLP)
Psiholog licentiat, psihoterapeut in formare
http://www.dianaraceala.ro/