Carmen Prodan

 

   ”Au trecut 22 de ani de când am început să învăţ să fiu formator. Da, da, aţi înţeles bine! Atunci am început şi încă n-am terminat-o cu învăţatul! Continui să o fac în fiecare zi de la colegii mei traineri şi mai ales de la cursanţii mei. Ce am aflat despre mine în aceşti ani? Am descoperit o pasiune fără limite de a învăţa oamenii, de a le împărtăşi bucuria de a face ceva care îţi place, de a le da încrederea că vor reuşi.

 

Trebuie să recunosc că ziua mea preferată din săptămână este ... luni. Este prima zi a unei noi săptămâni, în care voi avea din nou şansa să fac ceea ce iubesc. Niciodată nu m-am simţit mai utilă; n-am simţit că mi-am găsit menirea decât în momentul în care mi-am dat seama ce rol important pot avea în viaţa oamenilor pe care îi formez!”

 

Carmen Prodan - de profesie inginer, cercetator științific, a devenit “trainer” (formator) în anul 1995, odată cu intrarea pe piața românească a companiei McDonald’s, pentru ca în anul 1999 să devină “eleva” lui Nick Baldock, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de vânzări din Marea Britanie. Carmen a activat ca trainer intern în cadrul unor cunoscute companii din diferite domenii, cum ar fi telefonie mobilă (Telemobil),  materiale de construcții (Lafarge); a participat în calitate de Manager de Proiect la Sensiblu pe un program Phare, dedicat dezvoltării profesionale a angajaților din domeniul farmaceutic.

În perioada 2000-2009, Carmen a fost Manager Comercial, obținând astfel o experiență valoroasă în Management și Vânzări, pe care o împărtășește în cadrul cursurilor destinate companiilor-client cu care colaborează pe termen lung.

În anul 2006 pune bazele firmei de training și consultanță „Ability Development” (Cursuri ABD) și din anul 2009 se dedică complet activității de training. Autorizează  la ANC peste 15 programe de formare profesională și din anul 2009 este Evaluator de Competențe Profesionale și Evaluator de Programe și de Furnizori, pe lista ANC.

Carmen este de asemenea lector de Comunicare, Negociere și Management la CEFORA Business School.         

Organizează și susține programe de formare personalizate pentru fiecare client în parte, în domeniile:

 • Formare de formatori;
 • Specialist în coaching;
 • Cursuri vânzări (vânzări în magazin, vânzări în rețea de distribuție, managementul vânzărilor, cursuri calificare vânzări: agenți de vânzări, lucrător în comerț, lucrător în alimentație);
 • Servicii de calitate orientate către client (customer care);
 • Dezvoltare profesională prin dezvoltare personală;
 • Comunicare la telefon (dispecerat, customer service, call center inbound & outbound, telemarketing etc.);
 • Abilități de negociere;
 • Comunicare (interpersonală, relațională și organizațională);
 • Lucru în echipă;
 • Management (manager de proiect, manager, managementul timpului, managementul stresului, managementul conflictului, managementul schimbării, managementul echipei, leadership etc.);
 • Inteligență emoțională, gândire laterală etc.;
 • Competențe antreprenoriale.

 

Cursurile ei sunt apreciate datorită entuziasmului și pasiunii care însoțesc fiecare secvență și datorită metodelor interactive, creative și dinamice, bazate pe exemple practice. Programele au la bază mulți ani de studiu și experiență și sunt proiectate astfel încât să îndeplinească obiectivele și cerințele clientului. Exercițiile practice, filmele demonstrative și testele psihometrice, atmosfera pozitivă și relaxata reprezintă câteva dintre elementele care fac din cursurile lui Carmen Prodan, evenimente memorabile, pline de succes.

 

Portofoliu de clienți

Mc Donald’s, Lafarge, Cumpăna, Sarantis, KPMG,  Assystem, TeamNet, Euro Best Team, GDF Suez, Patronatul Național Român, EoN Moldova, Hamm Reno, Blocul Național Sindical, Sindicat UPA, ALBET, Media On, Telemobil,  ALIAT, New Horizons, Camera de Comerț și Industrie, ASSD,  Spitalul Universitar București, SindTour Operator, Interdevelopment, ComCeh- Sofidel, Formare Plus, Global Consult Center, Kern-Liebers Textil,  JTI, Red Mountain, Best Call, Cummins, Brenntag, Perceptum Concept, Techno Romania, s.a.

Carmen Prodan

Senior Trainer

Tel. 0736366382

e-mail:

     mailto:

Web: www.cursuriabd.ro

Profil LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/carmen-prodan-8621423?trk=nav_responsive_tab_profile

Facebook: https://www.facebook.com/ABDcursuri/