Alina Anca

 

Alina Anca activează, de peste 17 ani, în domeniul serviciilor de sănătate mentală, este psiholog clinician autonom și psihoterapeut, cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală și psihoterapie de cuplu focusată pe emoții. Este licențiată în psihologie și are un master în psihologie clinică și consiliere psihologică.

De asemenea, este trainer, autorizat ANC, NLP Practitioner, acreditat  IANP, Laughter Yoga Leader și practician cu certificare internațională în facilitarea POINTS OF YOU™ și folosirea instrumentelor The Coaching Game & Punctum

În practica privată, Alina oferă servicii de evaluare psihologică și de psihoterapie - individuală, de cuplu și de grup și se adresează, în special, persoanelor adulte, cu diverse probleme psihologice sau suferință psihiatrică. Gama de servicii psihologice propuse vine în întâmpinarea persoanelor care decid să își descopere, într-un cadru securizant și stimulant, resursele de vindecare și de creștere interioare și să își construiască viața pe care și-o dorește.  

În calitate de trainer, s-a implicat în conceperea și livrarea a numeroase programe de training, în special pentru profesioniștii din domeniul serviciilor de sănătate mentală.  A colaborat, pentru oferirea de cursuri de specialitate și traininguri de dezvoltare personală și profesională, cu: Ortopedica (Psihologia persoanelor cu dizabilități), Spitalul Sanador (Dezvoltarea abilităților de comunicare pentru personalul medical), Școala Postliceală Carol Davila (Tehnici cognitiv-emoționale și comportamentale de gestionare a stresului), Școala Postliceală Vasile cel Mare (Comunicarea cu persoanele cu probleme de sănătate mentală) și Ordinul Asistenților Medicali din România (cursuri variate, pentru dezvoltarea abilităților de comunicare a profesioniștilor din sistemul de servicii medicale, susținute în cadrul Programului de Educație Medicală Continuă).

Pentru publicul larg, crează și susține diverse ateliere de dezvoltare personală și seria de workshopuri „Întâlnire cu inAMICUL Stres”. O inițiativă inedită, de prevenție prin educație, în care participanții au ocazia să își identifice profilul de coping cognitiv și comportamental la stres, să descopere și să exerseze tehnici simple, dar eficiente de gestionare a stresului și de creștere a calității vieții.

Astfel, în context de psihoterapie și training, Alina dispune de o gamă extinsă de metode și tehnici de lucru care îi permite să însoțească și să susțină, cu încredere, curaj și profesionalism, persoanele care accesează serviciile oferite. De obicei, lucrează cu persoane care sunt pregătite și hotărâte să facă o schimbare pozitivă în viața lor, să-și identifice cele mai bune soluții, în acord cu valorile proprii, cu obiectivele pe care și le propun, cu resursele și potențialul de care dispun.

Alina ANCA este membru al COPSI - Colegiul Psihologilor din România, ARTCC - Asociația din România de Terapie Cognitiv Comportamentală, ICEEFT - International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy, GRIM – Grupul Român pentru Interviu Motivațional și ARTo – Asociația din România de Terapie Ocupațională (co-autor carte „Terapia ocupațională metodă complementară în serviciile de sănătate mentală” – 2009).

Alina ANCA

Psiholog clinician. Psihoterapeut. Trainer.

Telefon: +40 0723326029

 

E-mail: