Iulia Oroviceanu

 


“Tot ce pot spune despre mine este e că mă simt minunat pentru că, prin ceea ce fac, ştiu că mi-am găsit menirea în viaţă…Au fost momente în care mi-am pus întrebarea dacă sunt pe drumul cel bun, dacă ştiu ce îmi doresc cu adevărat de la viaţa. Am ştiut sigur că asta vreau, în momentul în care tot ce am trăit şi tot ce am făcut până acum m-a adus în acelaşi punct. Faptul că împreună cu cel ce vine spre mine pot descifra care este cheia funcţionării lui optime, este unul dintre lucrurile cele mai înălţătoare pentru mine… am ajuns să fiu sigură că funcţionăm ca un întreg, că nu suntem doar corp şi că toate emoţiile noastre, tot ce trăim de-a lungul timpului rămâne stocat undeva în câmpul nostru. Este nevoie de hotărârea noastră fermă că vrem să contribuim la propria schimbare şi de acea conştientizare a tot ce trăim, de o modelare a gândirii noastre pentru a ne îmbunătăţi propria viaţă şi prin urmare şi pe a celor din jurul nostru.”


În urma experiențelor de viață și a călătoriei personale, am înțeles că nu este important atât ce se întâmplă în viață ci felul în care te raportezi la ceea ce se întâmplă și că lentilele prin care privim viața ajung de cele mai multe ori să fie murdărite de suferință, neiertări, frici și răzbunări astfel încât atunci când privim prin ele vedem totul murdar, neclar și de multe ori înfricoșător. Rolul meu în ceea ce îi privește pe cei ce vin la cabinetul de terapie sau la centru, este de a-i sprijini în procesul de curățare a acestor lentile prin care privesc la ceea ce se întâmplă în propria viață, astfel încât alegerile pe care le fac în continuare să fie făcute prin prisma clarității și a bucuriei capacității lor de a alege iar și iar. Mă fascinează omul în toate aspectele lui și mă bucur enorm de fiecare dată când găsesc împreună cu el cheia funcționării lui optime.


Dacă vrei cu orice preț să ai dreptate, viața îți va pune la dispoziție toate experiențele pentru a-ți demonstra că ai dreptate. Dacă vrei să trăiești înțelept, bucuros, împăcat cu tine și cu ceilalți, viața îți va pune la dispoziție experiențele ce te vor ajuta să trăiești experiența împlinirii, înțelepciuniii… Tu poți alege cum vrei să îți privești și să îți trăiești viața. Punctele tale de vedere contează.

Iulia Roxana Oroviceanu

Psiholog și Terapeut
Autor al cărții “Când viața te provoacă la duel”

www.goodlifecenter.ro
office@goodlifecenter.ro

Str. Mihail Sebastian 88 - București