Mihaela Catichi

 

Cine sunt eu?

Asta este o întrebare la care îmi răspund și îmi redefinesc răspunsurile zi de zi. Zi de zi descopăr noi lucruri despre mine. Pentru că niciunul din rolurile asumate nu ma pot conține în totalitate. Sunt mama lui David și a Sarei, sunt soție, femeie, fiică, soră, prietenă, confidentă .... și sunt încă mult mai mult decât atât. 

În termeni formali am absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității București, sunt deci de profesie jurist. Am experimentat peste 15 ani de muncă la cel mai înalt nivel în corpororații și societăți românești de top, până în urmă cu 2 ani când am renunțat la un job stabil într-o companie de succes în România pentru a petrece mai mult timp cu copiii mei și atunci a început practic o nouă viață pentru mine, atunci am decis să devin artizanul propriei mele vieți. Eu știu că cele mai deosebite lucruri în viața mea le-am făcut atunci când nu m-am luat în serios. Copil fiind mi-am asumat prea multe responsabilități și am uitat de multe ori să ma joc. Nu mă uitam la desene animate, nu-mi făcea o deosebită plăcere să ies cu copiii de vârsta mea, preferam să socializez cu cei mari, voiam să cresc mai repede. Apariția copiilor mei în viața mea a fost motorul care a declanșat o furtună care a schimbat convingeri, a eliminat tipare vechi și mai presus de toate ei mă învață zi de zi să ma joc. Încercând să găsesc soluții care să le îmbunătățească viața lor, am început să citesc mult literatură de specialitate - psihologie și pedagogie,  să caut cele mai amuzante metode de a-i învăța prin joc diverse concepte, să particip la seminarii, cursuri, workshopuri, certificări, traininguri de dezvoltare personală, în felul acesta am reluat contactul cu copilul din mine, cu omul minunat din mine, făcând pace cu mine însămi și cu Dumnezeu. Cred că ar trebui să ne jucăm mai des toți și să învățăm din lecțiile pe care ni le dau copiii noștri. Eu îmi dau seama că multe din lucrurile care ma bucură enorm azi le datorez copiilor mei și energiei lor care mă împinge să dau totul din mine.

Recent am început activitatea de consiliere de dezvoltare personală și de consiliere vocațională. Cred că beneficiez de o susținere imensă de la Univers pentru că fac această activitate cu o bucurie imensă, îi invit pe oameni la autocunoaștere, la introspecție prin joacă, amintindu-lesă se bucure de lucrurile mici din viață - pentru că, așa cum spunea un maestru, nu trăim doar la concedii sau evenimente precum nunta, botez. Viața este mai mult decât cele 20 de zile de concediu pe an sau două zile de la sfârșitul săptămânii. Capacitatea de a ne bucura de lucrurile mici ne poate schimba calitatea trăirilor de zi cu zi.

Alberto Villoldo spune așa "să fii erou înseamnă să fii autorul propriei tale povești. Cei mai eficace vindecători admit că ei înșiși erau cândva profund răniți și, ca un rezultat al propriei lor vindecări, și-au dezvoltat compasiunea pentru alții care suferă. În cele din urmă, rănile lor s-au transformat în daruri care le-au permis să simtă mai profund și să dea dovadă de mai multă compasiune. Cu alte cuvinte, cine ar putea ajuta mai bine un alcoolic să-și rezolve problema, decât cineva care se află în stadiul de refacere și care recunoaște toate minciunile de care se folosește pentru a motiva faptul că bea, și cine știe mai bine de cât curaj ai nevoie, pentru a depăși o dependență? Cine ar putea să ajute mai bine un adolescent posac, furios, decât un adult a cărui proprie adolescență a fost marcată de rebeliune, resentiment și insecuritate, dar care s-a vindecat singur? Când cineva a "fost acolo, a facut asta și aia", este mai ușor să se elibereze de judecăți și etichete și să se concentreze pe vindecare."

Mihaela Catichi

0723772776